уторак, 06. март 2018.

UVERENJA - to smo mi

Promeniti uverenja i mišljenja, koja nas ograničavaju je veoma teško. Uverenja koja su negativna i ograničavaju vaše misli o sebi i svetu oko vas, ne donose ništa dobro. Potrebno je mnogo rada na sebi kako bi ih odbacili i promenili.
Postoji više načina pomoću kojih se možemo osloboditi loših i negativnih, nepodsticajnih misli i usvojiti pozitivno i podsticajno misljenje i delovanje.

1. Prepoznajte negativne obrasce

Prvi korak u borbi sa neprijateljem je da dobro upoznate neprijatelja. Morate biti svesni i dobro proučiti sva svoja negativna misljenja i uverenja, kako biste ih menjali korak po korak.
Ako su vam poznate jadikovke – o, ne!  zašto opet meni?!  ili šta god da uradim, nikada nije dobro...itd....
to je znak da se nalazite u začaranom krugu i da se svim silama morate potruditi da iz njega izađete.

2. Prihvatite odgovornost

Ne mora da znači da ste vi apsolutno odgovorni za situaciju u kojoj se nalazite, ali ste odgovorni za način na koji je posmatrate. Promenite tačku gledišta i sve će se promeniti. Jačajte veru u sebe i svoje sposobnosti.

3. Ne dozvolite da vas preplave negativna osećanja

Nedajte da vas preplave negativna osećanja i da vas povuku na dno. Prepoznajte kada nadolazi plima osećanja i ne dozvolite da vas potopi. Izađite iz bujice i detektujte te okidače za navalu osećanja koja su smeštena u nesvesnom.

4. Napravite drugačiji izbor

Preuzmite akciju. Izađite iz utabane staze. Nagrada za napuštanje zone konfora može biti ogromna i neslućena. I taj mali korak može biti težak, dug i nepredvidiv, može nas odvesti u nepoznato ali morate biti spremni na odgovorno ponašanje.

5. ( Ne ) Naučene lekcije

Proces promena je dug, težak i nepredvidiv. Ono što je vidljivo je da ako želite nešto postići, morate uložiti puno truda, napora, volje i upornosti. Iz svake situacije možete naučiti neku lekciju i ne dozvoliti da vam se iste lekcije ponavljaju.Email: vratazauspeh@gmail.com
G+: https://plus.google.com/110063374295714842580
mob: 061/3051029Preporučujemo knjigu: