субота, 26. август 2017.

OTVORENA VRATA


Pravo i iskreno prijateljstvo je nešto najbolje što nekome može da se dogodi u životu i zato kada imate tu osobu recite joj s vremena na vreme koliko vam zaista znači.
         Sve što nas okružuje utiče na naš način života i naše životne izbore. Od nas samih zavisi da li ćemo nešto uraditi i kada čemo uraditi. Da li je to nešto dobro za nas ili ne saznaćemo tokom vremena. Ne znam kako vi ali ja ne verujem u slučajnosti. Verujem da sve što se desi, trebalo je baš tada da se desi. Svaki događaj na nas ostavlja određeni trag i sve ima neku poruku. Da li je dobra ili ne saznaćemo tokom života.
Tekst koji sledi je o prijateljstvu, delu života koji za mene ima veliki značaj. Imati dobrog prijatelja i biti prijatelj je jako bitan segment za svakog od nas.

"Na svetu je najteže objasniti prijateljstvo. To nije nešto što se uči u školi. Ali, ako niste naučili smisao prijateljstva, stvarno niste naučili ništa."

Muhamed Ali

Slažem se u potpunosti sa velikim Alijem. Prijateljstvo je smisao postojanja.
Kako u životu tako i u poslovanju bitno je poverenje. MLM poslovanje je nešto što nije bilo deo mog života i razmišljanja. Nesvesno sam učestvovala kupujući određene proizvode kod prijatelja koji su radili mrežni marketing ali mi nisu iz ko zna kojih razloga nudili da i ja uđem u taj posao. Sada iz ove perspektive znam zašto mi nisu nudili. Zato što sam osoba koja sve postiže svojim rukama ( tezim putem – fizickim radom, klasicnim poslovanjem ) i svojim stavom ne dozvoljavam da mi bilo ko predlaže nešto što se ne vidi i što će doći samo od sebe. Tako je u mojim očima izgledalo mrežno poslovanje tada. 

    Posle par godina poslovanja i saradnje u oblasti proizvodnje jagodičastog voća nevezano tokom jednog od naših razgovora došli smo na temu mlm-a.
Nikola je pričao a ja sam slušala. Pored proizvodnje, dodatne prihode je imao od mlm-a. Priča je krenula 2010-te godine. Iskreno ništa ga nisam razumela ali sam mu verovala da je taj posao dobar. Verujem samo ono što vidim. U proizvodnji je dobar i uspešan. Sa ovim drugim poslom je tada bio na početku, tek je krenuo sa radom i poznajući me pozvao me da mu se priključim. Nisam mnogo ispitivala ušla sam u poslovanje o kom nisam imala ništa od znanja. Dani su prolazili, vreme je teklo a mi smo nekako bili okrenuti više proizvodnji nego mlm-u. Tako je prošlo dve godine.  

MLM i ja

Nikako to nije išlo uz mene, mislim se ja. Nikola je pustio da ide vreme i tačno je znao kada je taj trenutak da me pokrene. Naravno kada nemamo obaveza u proizvodnji, kada sve stoji a vremena na pretek.
2012-ta godina je bila prelomna za mene što se tiče mlm-a. Pojačali smo razgovore na tu temu, govorio je iskreno o tom poslovanju o svemu što ide uz mlm. Izneo je sve pozitivno i negativno što će me sresti na putu uspeha u tom polju rada. Krenula sam tako što sam uz njega radila određene korake koji su neophodni kako bi došli do rezultata i moja mlm priča je krenula...
Za par dana sam dovela u sistem preko 100 saradnika, oni su doveli svoje ljude i moj posao se širio. Nisam mogla da verujem sama sebi. Nisam ni znala da u sebi nosim tu energiju za posao tog tipa. Moj prijatelj me odlično poznaje kada je uspeo da to izvuče iz mene. To je pravi prijatelj.
Tako je nastao moj MLM TIM19.  Ovim putem želim da se javno zahvalim mom velikom dugogodišnjem prijatelju Nikoli Miletiću što mi je otvorio vrata MLM poslovanja. Što je video ono što ja nisam kod same sebe. Što je imao strpljenja za sva moja pitanja a bilo ih je samo da znate. Hvala ti Nik što nikada nisi insistirao ni na čemu, što si dozvolio da se u toj grani poslovanja razvijam polako i sigurno. Hvala za svu podršku i vreme koje si posvetio meni i mojim saradnicima i mom tim-u. Hvala ti prijatelju moj!

             "Jedini način da stekneš prijatelje je da budeš prijatelj."

               Ralf Valdo EmersonLider Mlm Tim19 Balkan
Vojislavka Kozlica - Stanaćev